De top 5 met bezienswaardigheden in Newcastle

Wat mag je niet missen in Newcastle?

Newcastle heeft prachtige bezienswaardigheden die u kan bezoeken! Wandel door de stad en u zal langs alle bezienswaardigheden komen; alle bezienswaardigheden zitten op korte afstand van elkaar. U kunt deze bezienswaardigheden bekijken als u Newcastle voor een lang weekend bezoekt, maar u kunt ze ook bekijken als u Newcastle via een minicruise bezoekt.

De bruggen van Newcastle
Midden door de stad stroomt de rivier de Tyne. Hierdoor zijn de tweelingsteden Newcastle en Gateshead van elkaar gescheiden. Deze twee delen zijn toch met elkaar verbonden door een aantal imponerende bruggen. Elke brug heeft z’n eigen bouwstijl en is door iets anders geïnspireerd.

Angel of the North
Op een heuvel vlakbij Gateshead staat het moderne beeld ‘Angel of the North’. Dit kunstwerk is een van de bekendste symbolen van de regio Newcastle. Dit kunstwerk is van Antomy Gromley en er is maar liefst 200 staal voor gebruikt. Het beeld is 20 meter hoog en heeft vleugels van 54 meter. Door deze lengte zijn de vleugels van het kunstwerk breder dan de lengte van het New Yorkse Vrijheidsbeeld.

Saint Nicholas Cathedral
Deze kerk staat ook wel bekend als de Newcastle Cathedraal en is de grootste Anglicaanse kerk van de stad. De kerk is in 1216 verwoest door een brand, maar vervolgens herbouwd in 1359. De kathedraal heeft een opvallend element: een lantaarnvormige spits. Deze spits is gebouwd in 1448 en zorgde ervoor dat schepen zich goed konden oriënteren. In de toren van de Saint Nicholas Cathedral zitten 12 klokken.

Blackfriars
Dit dominicaner klooster stamt uit de 13e eeuw en is aangelegd door meerdere broeders kloosters. Rondom het klooster staan nog delen van de oude stadsmuur van Newcastle. U waant hier terug in de tijd door de oude bezienswaardigheden. Het is bewonderenswaardig.

The Baltic
The Baltic staat ook wel bekend als het Baltic Centre for Contemporary art. Dit museum voor hedendaagse kunst is gevestigd in een oude fabriek. The Baltic wordt ook wel de ‘Tate of the North’ genoemd. Er wordt regelmatig van tentoonstelling gewisseld.

Maar naast deze vijf bezienswaardigheden zijn er nog veel meer schitterende bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Breng ook een bezoek aan: Grey’s Monument, China Town, The Sage en het voetbalstadion St. James Park.

Cruise top 3


Newcastle tips & aanbiedingen

Ga op cruisevakantie met Kras

Wie meer van de wereld wilt zien, maar geen zin heeft om zelf overal heen te rijden kiest voor een cruise bij Kras. Van de Canarische Eilanden tot het Caribisch...

newcastle

Reismogelijkheden voor een stedentrip naar Newcastle

Een stoere stad in het noorden van Engeland die zeker een bezoek waard is. Maar hoe kom je er? Er zijn vele mogelijkheden en je kunt je stedentrip al avontuurli...