Shoppen in Newcastle: alle tips

Een leuk weekendje in shoppen doe je zo!

Wilt u er even tussenuit, genieten van een prachtige stad en ook direct kunnen winkelen? Dan is Newcastle in het oosten van Engeland een bestemming voor u! Newcastle is het shoppingcapital van het oosten van Engeland, maar het is tegelijkertijd ook een stad vol culturele bezienswaardigheden. Shoppen kan in Newcastle 7 dagen in de week!

Tip 1: Combineer winkelen met bezienswaardigheden bezoeken
De bezienswaardigheden van de stad liggen allemaal in de beurt van de winkelcentra. Door deze twee te combineren, ziet u alles van de stad. U kunt u route het beste starten bij Greys Monument. De belangrijkste winkelstraten liggen hier op loopafstand vanaf. Ook de bezienswaardigheden Blackfrairs, Saint Nicholas Cathedral en markthal Grainger Market liggen hier vlakbij.

Tip 2: Kies voor een driedaagse cruise
Een relaxt weekendje naar Newcastle start met cruise vanaf IJmuiden. Op het cruiseschip kunt u al gelijk ontspannen en dineren met zeezicht. U vertrekt in de avond vanaf IJmuiden en u komt de volgende dag aan in Newcastle. U heeft dan de hele dag de tijd om de stad te ontdekken en te winkelen. ’s Avonds kunt u in de stad nog dineren en de volgende dag bent u terug in IJmuiden. U kunt er eventueel ook voor kiezen om de cruise nog een dag te verlengen. U overnacht dan in het centrum van Newcastle, waardoor u twee dagen heeft om de stad te ontdekken.

Tip 3: Bezoek ook het grote winkelcentrum MetroCentre
Dit grote winkelcentrum ligt net buiten het centrum van stad, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. In dit winkelcentrum zitten meer dan 300 winkels en bestaat uit vijf grote verbouwen: Green Mall, Blue Mall, Red Mall, Yellow Mall en Platinum Mall. Er zitten ook nog diverse restaurants, een amusementscentrum en een grote bioscoop. U kunt het winkelcentrum gemakkelijk bereiken met de bus: vanaf het centraal station bent u met bus 100 zo bij het winkelcentrum.

Tip 4: Breng een bezoek aan High Bridge Street
Vaak worden alleen de grote winkelstraten en winkelcentra in Newcastle bezoekt. High Bridge street is een kleine winkelstraat, maar het is wel is de hipste winkelstraat van Newcastle. In deze winkelstraat vindt u allemaal kleine boetiekjes en vintagewinkels. U kunt hier ook nog eens een heerlijke lunch nuttigen. Er zitten hier een aantal sfeervolle typische Engelse restaurants.

Cruise top 3


Newcastle tips & aanbiedingen

Ga op cruisevakantie met Kras

Wie meer van de wereld wilt zien, maar geen zin heeft om zelf overal heen te rijden kiest voor een cruise bij Kras. Van de Canarische Eilanden tot het Caribisch...

newcastle

Reismogelijkheden voor een stedentrip naar Newcastle

Een stoere stad in het noorden van Engeland die zeker een bezoek waard is. Maar hoe kom je er? Er zijn vele mogelijkheden en je kunt je stedentrip al avontuurli...